Zgjedhjet 2017

Rezultatet e 87 përqind të votave, prin PAN

Rrjeti i organizatave vëzhguese të zgjedhjeve “Demokracia në Veprim” publikoi rezultatet e zgjedhjeve me 87 përqind e qendrave të votimit të numëruara.

Në këto rezultate, koalicioni PDK-AAK-NISMA është e para me 33.1 përqind të votave e pasuar nga Vetëvendosje me 26.6 ndërsa e treta është koalicioni LDK-AKR me 25.3.

 

Zyrtare nga KQZ-ja:  PAN 36.24%, LAA 22.16 % dhe VV 18.45

( E Plotësuar) – Në rezultatet e para preliminare të publikuara nga KQZ, prin koalicioni PDK-AAK-Nisma (PAN), e ndjekur nga LDK-AKR-Alternativa (LAA) dhe e treta është Vetëvendosje.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve është duke publikuar online rezultatet e zgjedhjeve të sotme, ku nga 12.33 përqind e numërimit të votave: koalicioni PDK-AAK-Nisma ka 36.24%, LDK-AKR-Alternativa 22.22 % dhe Vetëvendosje (VV) 18.24 %.

Deri më tani janë numëruar 68.913 fletëvotime

Zyrtare nga KQZ-ja: PAN 36 %,, LAA 21 %, dhe VV-ja 16 %

Nga gati 10 për qind e votave zyrtare të publikuara nga KAZ-ja del se koalicioni PDK-AAK- dhe Nisma prinë me 36.2 për qind,  LAA 21.6 dhe VV-ja  16.6 për qind.

Nga gati 10 për qind e votave zyrtare të publikuara nga KAZ-ja del se koalicioni PDK-AAK- dhe Nisma prinë me 36.2 për qind,  LAA 21.6 dhe VV-ja  16.6 për qind.