Drejtori dhe CEO i Bankës Mbretërore të Kanadasë, David McKay, po bashkohet me thirrjet duke vënë në dyshim dobinë dhe legjitimitetin e Bitcoin. Nga Jamie Dimon, te Christine Lagarde të FMN-së, Bitcoin është bërë një pikë kryesore për zërat e vendosur në të gjithë botën e financave.

“Qëllimi i Bitcoin duket se i shërben sot lehtësimit të lëvizjes së parave në mënyrë të fshehtë, ku potencialisht lehtëson aktivitetin kriminal të lëvizjes së parave në një mënyrë të pazbuluar”, tha McKay për CNBC.

Ndonëse Bitcoin mund të shërbejë si një nevojë në të ardhmen, në reduktimin e lëvizjes së parave, aktiviteti potencialisht i paligjshëm do të thotë se ka nevojë për rregullim, tha McKay.

“Një monedhë është një notë premtuese për një të ardhme të mirë, shërbim dhe ekonomi. Mbaj një dollar ose një euro, sepse dua ta shkëmbej atë për të mirën fizike ose një shërbim diku në të ardhmen”, shtoi McKay

Sipas tij, Bitcoin ka një shans që të transformojë çdo gjë nga tregjet e kapitalit dhe bizneset tregtare. Sa i përket evoluimit të sektorit bankar, McKay sheh një ndryshim të madh tashmë.

Vetëm disa ditë më parë, Bitcoin vendosi një rekord të ri duke kapërcyer pengesën prej 6100 dollarë